Att gå på en konsert är en visuell upplevelse lika mycket som det handlar om musiken – man går ju på konserter inte bara för att få höra musiken live, utan också för att få se sina idoler i verkligheten och se deras energi på scenen. På detta sätt är livespelningar även ett sätt för bandet att etablera sin identitet inte bara genom musiken, utan också genom hur de ser ut. Det bör finnas en koppling mellan vad bandet har på sig och den musik de spelar – ett metalband som bär reggaekläder sänder till exempel förvirrande signaler.

Vissa band lägger mer tanke bakom sina scenkläder än andra. Tydliga exempel på detta är Kiss, som hade hela alter egon på scenen, och svenska Ghost, som följer i Kiss fotspår. Ett annat exempel är Angus Young i AC/DC, som redan från början visste att han ville ha någon form av kostym på scenen, och provade sig fram tills han bestämde sig för den numera klassiska skoldräkten.

Det är dock inte bara rockband som använder sig av effektfulla scenkläder – popstjärnor som Lady Gaga är bevis på det. Lady Gagas scenkläder är lika extrema som de är varierade, med allt från köttklänningar till galna peruker och hårkreationer.

Oavsett vilken riktning man väljer när det gäller ens scenkläder (diskret och passande till musiken eller extremt och uppseendeväckande) ska man känna sig bekväm i dem – det är kanske det viktigaste för att man ska göra ett bra scenframträdande.

Author linus
Published
Categories Musik
Views 1384

Nya Inlägg

Musik offentligt

youplay