Eftersom många gillar att lyssna på musik och har ett stort intresse för musik är det bra att det går att utöka intresset ytterligare genom att lyssna på podcasts som behandlar ämnet musik på olika sätt. Det finns många bra podcasts att välja bland på temat musik och i det här inlägget kommer du få veta mer om några av de mest populära poddarna om musik.

P3 musikdokumentär

Radiokanalen P3 är inte bara bra på radio och att spela musik. De är också riktigt duktiga på att producera podcasts. En podcast som kan vara värd att kolla in är P3 musikdokumentär. I varje avsnitt får du lära dig mer om en populär och omtalad artist. Några exempel på det är Avicii, Aaliyah, Dolly Parton, Roxette och Metallica.

Hemma hos Strage

Hemma hos Strage är en podcast som drivs av musikjournalisten Fredrik Strage. I varje avsnitt får Strage besök av en artist som han intervjuar i avsnittet. Några exempel på artistintervjuer är Jonathan Johansson, Lisa Nilsson, Alba August och Markus Krunegård.

Broken record

Broken record, eller broken record with Rick Rubin, Malcolm Gladwell, Bruce Headlam and Justin Richmond som är podcastens fulla namn är ännu ett exempel på en populär podcast. I denna podcast får du höra proffsmusiker diskutera och prata om musik, inspiration och personliga anekdoter.

Song exploder

Ett annat exempel på en podcast för dig som älskar musik är podcasten song exploder. Premissen för denna podd är mycket enkel: i varje avsnitt får en artist berätta om en låt. Hur den kom till, vilka var influenserna och andra saker som kan vara roligt att veta om en låt. Några exempel på artister som pratat om sina låtar i podcasten är Iggy Pop, Halsey, Lykke Li, imagine dragons och Billie Eilish.

Klassiska podden

Om du älskar klassisk musik har Sveriges radio P1 den perfekta podden för dig. I klassiska podden får du veta allt om klassisk musik och dess kompositörer.

Author linus
Published
Categories Musik
Views 1069

Nya Inlägg

Musik offentligt

youplay