Börjar du bli så duktig på ditt instrument att det kan vara dags att gå med i ditt första band, eller orkester? Att spela tillsammans med andra är fantastiskt roligt och ger otroligt mycket på ett flertal olika sätt. Inte minst lär man sig samarbete och att ta hänsyn till andra och andras idéer. Detta är en mycket viktig del av en persons utveckling och något man har nytta av hela livet i olika situationer. Lika bra, med andra ord, att börja tidigt. Dessutom är ju musik en av de allra roligaste sysselsättningarna som finns!

Hur hittar du då folk att spela tillsammans med? Fråga runt! Säkert känner du någon som redan är aktiv inom musiken på något sätt, som kanske spelar i band eller sitter hemma och harvar på kammaren (precis som du, med andra ord). Ett alternativ är förstås att annonsera. Detta kan göras på flera sätt, alltifrån elektroniskt på olika forum för musiker till tryckta annonser i tidningar – och lappar som du sätter upp på skolan eller ute på stan. Var lite ihärdig, snart ska du se att du får napp!

Replokaler finns lite varstans. Det finns dessutom flera olika studieförbund som tillhandahåller replokaler komplett med all den utrustning man kan tänkas behöva (förutom plektrum; detta får du hålla med själv). Studieförbunden har också någon form av rockskola, där nybörjarband kan få handledning och hjälp av erfarna ledare. Finns inte detta där du bor, kanske du har tur och träffar på ett band som har egen replokal. Du behöver dock vara beredd på att ha dina egna prylar tillgängliga, så är du gitarrist bör du äga din egen gitarrförstärkare och liknande prylar.

Så, börja spela i band – det är verkligen hur kul som helst!

Author linus
Published
Categories Musik
Views 5205

Nya Inlägg

Musik offentligt

youplay