Musiktjänster i mobilen är smidiga att använda och man slipper bära med sig en extra elektronikpryl i väskan. Med hjälp av Spotify eller andra musiktjänster kan man lyssna på musik var man än är så länge man har en mobiltelefon med sig. Smidigare än såhär kan det nästan inte bli!

Hur fungerar spotify

Spotify är en streamingtjänst där man kan lyssna på nästan all världens musik. Den finns både som gratistjänst och en prenumerationstjänst som kostar ungefär en hundralapp varje månad. Gratistjänsten passar dig som inte lyssnar så ofta och inte är noga med vilken låt du vill lyssna på. För alla som gillar att knåpa ihop playlists, lyssna på en låt tjugo gånger i rad, och inte ha reklam mellan låtarna så är betaltjänsten bättre. Appen laddas smidigt ner till mobilen via iTunes eller Google Play store, helt gratis.

Rätt tillbehör till mobilen

Att lyssna på musik o mobilen slukar förstås en del batteri, särskilt om man har en äldre telefon med ett gammalt batteri i. För att undvika att batteriet tar slut vid fel tillfälle ska man se till att alltid ha en bra mobilladdare eller powerbank med sig. Det finns billiga laddare att köpa så det är ingen dum idé att köpa på sig ett par extra ifall en försvinner.

Powerbanks är ett externt batteri som laddas upp via micro-usb. Detta batteriet kan sedan ladda upp mobiltelefonen med hjälp av den vanliga laddkabeln. Det finns olika styrkor och storlekar på powerbanks, rekommenderat är att använda en med minst 5200mah. Den håller för att ladda upp en mobiltelefon 2-3 ggr så man slipper ladda själva batteriet på nytt efter varje användning.

Hörlurar till mobilen

Att hitta rätt hörlurar till mobilen kan vara en riktig djungel. Olika råd gäller beroende på vad man tycker är viktigast med hörlurar. Är det priset, kvalitén eller utformningen som är det viktigaste? Om hörlurarna främst ska användas till att lyssna på musik rekommenderas en dyrare modell med riktigt bra ljud. Bäst ljud får man i ett par onear-lurar, alltså ett par som sitter ovanpå huvudet och med stora ljudkåpor. För den som är redo att lägga ett par tusenlappar finns det riktigt bra modeller som stänger ute allt annat ljud för maximal ljudupplevelse.

Lyssnar man istället mest på poddar och ljudböcker, och inte bryr sig så mycket om ljudkvalitén när man lyssnar på musik, finns det billigare varianter. Riktigt billiga in-ear-lurar finns att köpa i nästan alla elektronikaffärer och online för under hundralappen. Då får man ett par lurar som gör sitt jobb och i bästa fall kan hålla ett par år. Sedan kostar det lite mer allt efter vilken standard man vill ha på lurarna.

Trådlösa lurar som ansluts med bluetooth blir allt vanligare, och går att hitta relativt billiga. Det finns både modeller med en liten sladd att lägga runt nacken, och helt sladdlösa som bara stoppas in i öronen.

Author linus
Published
Categories Musik
Views 1524

Nya Inlägg

Musik offentligt

youplay