Den amerikanske gitarristen George Lynch är mest känd genom att ha varit medlem i det populära 80-talsbandet Dokken, där han axlade rollen mellan 1981 och 1989 – samt igen mellan 1994 och 1996. Han har en säregen spelstil som är lätt att känna igen; man hör verkligen att det är George Lynch som spelar trots att han har blivit (dåligt) kopierad av andra.

Hans första skivinspelning var med Dokken på skivan Breaking the Chains, som i internationell version kom ut 1983. Denna följdes året senare av Tooth and Nail, och det var nu som världen började få upp ögonen för bandet. Dokken spelade in några ytterligare studioplattor och avslutade med en live-skiva (en dubbel-LP) 1988 innan medlemmarna gick skilda vägar på grund av konstanta interna bråk.

George bildade bandet Lynch Mob tillsammans med sångaren Oni Logan och Dokken-trummisen Mick Brown och spelade in några skivor tillsammans. Eftersom George Lynch blev en riktig gitarrprofil har han varit involverad i framtagandet av nya gitarrprodukter, bland annat en gitarrmikrofon som fick namnet Screaming Demon. Han har också satt sitt namn på flera gitarrer av märket ESP, som framtagits helt enligt Georges önskemål. Lynch Mob har på senare år gjort comeback.

Author linus
Published
Categories Musik
Views 996

Nya Inlägg

Musik offentligt

youplay