Att turnera med sitt band kan vara ett slitgöra, i alla fall innan man har haft sitt stora genombrott och kan börja ställa krav på de arenor där man uppträder och resa i komfort. Innan dess innebär det ofta många timmar i bil eller buss för att ta sig från plats till plats, och en spelning mer eller mindre varje dag. Att åka på turné är dock även ett utmärkt sätt att göra sig ett namn och få fler fans.

Ett bra tips är att försöka turnera på sommaren, om möjligt. Det gör dels att det är bättre väglag, dels att det finns fler spelningsmöjligheter, eftersom man också kan spela i parker och på andra utomhusscener. Självklart bör man, oavsett väglag, se till att bilen eller bussen är utrustad för att klara den långa resan. Innan man åker iväg är det också bra att göra en sista koll för att försäkra sig om att alla i bandet har fått med sina instrument och all annan utrustning som behövs.

Något som alla musiker som har varit på turné är medvetna om, är att man knappast håller ett hälsosamt leverne under de månader man är på resande fot. Att turnera innebär ofta sena kvällar och nätter med lite sömn, eller sömn i en turnébuss, vilket knappast innebär kvalitetssömn. Dessutom har man sällan möjlighet att laga mat, vilket betyder att man äter mycket hämtmat. Om man utöver det redan lider av åkommor som åderbråck, kan det vara rent ut sagt plågsamt att turnera, eftersom åderbråck orsakar smärta om man står eller sitter för länge. Under en turné både står man länge (på scen) och sitter länge (på flygplan och bussar). Därför kan det vara värt att ta sig tiden att åtgärda åderbråcket innan man ger sig ut på turné, för att bespara sig själv i alla fall den smärtan.

Author linus
Published
Categories Musik
Views 1527

Nya Inlägg

Musik offentligt

youplay